Image

"Niets is zo krachtig als zachte kracht"

Denise Bloemen

Grondlegster van het GevoelsBewust Bewegen

Ontdekking uit noodzaak

Tijdens Denise’s opleiding als fysiotherapeut en ook in meer dan 50 jaar waarin ze werkzaam was, viel het haar op dat er gewerkt werd aan een houding en een manier van bewegen die spierspanning bewerkstelligt. Van meet af aan had zij daar vraagtekens bij.

Toen zich bij Denise Bloemen rond haar 40e levensjaar de ziekte van Scheuermann openbaarde kon zij in zichzelf goed voelen en ontdekken wat ze nodig had om klachtenvrij te worden.

Als gevolg van deze aandoening komen door het inzakken van tussenwervelschijven in de wervelkolom de zenuwen in de knel. Dat zorgt voor heftige uitstralende pijn en uiteindelijk een invaliderende kromstand. Bij Denise liep het anders.

Zij ontdekte ze met de spierverstevigende oefeningen juist meer pijn kreeg. En dat is ook logisch: als je spieren traint – spieren lopen over gewrichten – dan trekken die spieren de gewrichten naar elkaar toe. En aangezien de zenuwen tussen de wervels door naar buiten komen, ontstaan er van die uitstralende pijnen.

Ontspannen, ontspannen, ontspannen

Geleidelijk aan kwam ze erachter dat, juist door spieren te ontspannen, de pijn minder werd. Experimenterend werd Denise steeds beter haar skelet gewaar en ontdekte ze dat ze bewegingen kon aanzetten vanuit haar botten. Door het ontspannen van spieren lukte het haar om het skelet binnen de weefsels te schuiven en konden gewrichten zich openen.

Hoewel de Scheuermann op zich niet genezen is, beweegt Denise (1935) zich vandaag de dag pijnvrij en met een verbluffende vitaliteit.

Terug naar de oorsprong

Als levend voorbeeld inspireert ze zo vele cursisten om in zichzelf te ontdekken hoe zij vanuit kracht kunnen mee kunnen bewegen met het leven. Niet door het imiteren van de leraar maar simpelweg door steeds in hun eigen lichaam te voelen en te ontdekken. Dat is GevoelsBewust Bewegen. Samen met Inge Maassen schreef zij een inzichtelijk boek waarin de lezer uitgenodigd wordt in deze interne zoektocht.

Het is Denise’s diep gekoesterde wens dat mensen dat doen waarvoor ze op aarde gekomen zijn.

Naast fysiotherapie is Denise geschoold in  Psychodrama, Reiki, Krystal, Aura- en chakra healing, Reconnective healing, Chi Nei Tsang, Tuina en is ze Healing Tao leerkracht. In de Healing Tao vond ze vele aanknopingspunten met dat wat ze al in haar eigen lichaam had gemanifesteerd. Het fysieke lichaam als uitgangspunt, open zijn tussen hemel en aarde.

Specialisme: Het lichaam, de bewegingen ervan en de motoriek bewust maken: Lichamelijk aarden.

Samen met Inge Maassen bracht Denise haar kennis over tijdens meerdaagse workshops. Ze wil de cursisten laten ervaren hoe dit alles werkt, dus uit het hoofd,  in het lijf.

Stoppen is geen optie

Velen hebben haar bevlogenheid mogen ervaren tijdens Vierdaagse trainingen. Denise (1935) geeft deze inspirerende trainingen GevoelsBewust Bewegen op aanvraag. Ze liet zich hierin begeleiden door een team dat door haar zelf is opgeleid om anderen te kunnen begeleiden.

Deze docenten organiseren diverse trainingen en lessen.

Voor een persoonlijk behandeltraject ontvangt ze je graag in haar eigen praktijkruimte.  Stuur een mail aan contact@gevoelsbewustbewegen.nl