Image

"De innerlijke benadering van je lichaam"


Het boek

Het boek 'GevoelsBewust Bewegen' is de 3e druk van het boek ´Bewust Beter Bewegen´. Deze nieuwe titel past beter bij de inhoud van het boek volgens de auteurs.

Het boek vormt een kennismaking met een heel andere manier van bewegen - natuurlijkerwijs, zoals een dier of een gezond kind. Een kind verplaatst zich van binnenuit, duwt zich bijvoorbeeld op tegen de aarde om te gaan staan. Hij maakt daarbij gebruik van zijn skelet. Dit boek ondersteunt de lessen en trainingen die je volgt in het GevoelsBewust Bewegen. Het bewegen met ontspannen spieren, open gewrichten, je skeletstructuur ervaren, in je nulpunt zijn, alle aspecten worden helder omschreven. De simpele oefeningen nodigen je uit om de principes te integreren in je leefwijze.

Het is onze overtuiging dat het boek je het best kan helpen om tijdens het lezen en herlezen ervan de woorden te laten resoneren met jouw fysieke voelbewustzijn.

Preview inhoudsopgave

Bestel het boek

Lees vanuit je lijf

Prijs per boek € 24,50
Verzend- en administratiekosten (1-2 ex.) € 5,00 binnen Nederland.
Verzend- en administratiekosten (1-2 ex.) € 10,00 binnen de EU.

De afhandeling van je bestelling wordt voor ons verzorgd door Rien van den Broek. Hij stuurt je, na ontvangst van je bestelgegevens, details omtrent betaling en levering.

  Ik wil het boek GevoelsBewust Bewegen bestellen.

  Adresgegevens

  * Bestelformulier graag compleet invullen

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief


  Met de voeten op de aarde

  Alvast een oefening

  Deze oefening komt uit het boek GevoelsBewust Bewegen. Oefen, speel, voel en ervaar diep vanbinnen. Wat gebeurt er in jouw lichaam?

  Vanuit je skelet verbindt je je met de aarde. Als je staat zinkt je lichaamsgewicht via het skelet in je voeten: je voetzolen vormen hierbij de verbinding met de aarde.

  De voeten bewust maken

  Kun je zo zitten dat je je voeten lekker vast kunt houden? Sokken uit is handig. Met je handen en je vingertoppen ga je nu de huid, de spiertjes etc. over de botjes van je voet bewegen. Aan de onderkantzowel als de bovenkant, de teentjes rondom, en het dikke hielbot.

  Alvorens je de andere voet pakt, zet je beide voeten op de vloer om de verschillen te voelen. Naarmate je meer tijd  er aan besteedt, zul je merken dat voelbewustzijn zich ontwikkelt.

  Nu gaan we naar de voetzool. Deze heeft negen duidelijke contactpunten met de vloer.

  Een manier om deze 9 punten echt te gaan voelen, staand met blote voeten op de vloer.

  Trek je vijf tenen samen over de vloer. De hiel blijft daarbij op de grond.Voel je je tenen nu al duidelijker?

  Met je aandacht naar de bal achter je grote teen doe je alsof je een kuiltje maakt in het zand, al draaiend over de vloer. Daarna hetzelfde met de bal achter je kleine teen. en daarna de hiel stevig draaien in de vloer.

  Als laatste wrijf je de buitenrand van je voet stevig over de vloer.

  Als je nu beide voeten naast elkaar, ongeveer op schouderbreedte op de vloer zet, voel je dan verschil met de andere voet? Voel je alle negen punten goed? En hoe is het met de andere voet?

  Leuk om te spelen met de voelbare aanwezigheid in je voeten.

  Hallo nieuwsgierig mens, leuk dat je er bent!

  Blijf op de hoogte van alle GevoelsBewust Bewegen trainingen, ontvang oefeningen en aanbiedingen.

  We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.