Image

"Ons geheim, wij houden het graag leuk voor onszelf."


Docenten GevoelsBewust Bewegen

Het kan zijn dat je na het lezen van het boek wilt oefenen onder begeleiding.
Of je hebt ervaren hoeveel GevoelsBewust Bewegen je kan brengen en het smaakt naar meer.
Of je staat gewoon te popelen om zelf te ervaren hoe je op een ontspannen en heel fysieke manier kan aarden.
Denise Bloemen leidde ons op tot docent. Ieder van ons heeft tijdens de intensieve lessen de contrasten tot in het bot gevoeld. Taaiheid bij het doorbreken van ingesleten patronen versus de vreugde van herontdekte bewegingsvrijheid. Oude moeheid die loskwam versus de fenomenale zachte kracht van het Nulpunt als altijd aanwezige bron.

Wat leverde het trainen met Denise ons op?
  • meer verbinding met onszelf
  • voelbewustzijn tot in het bot
  • meer fysiek verankerde energie
  • vermogen tot detecteren van blokkades
  • vaardigheid om anderen hierin te begeleiden

Van de resultaten die wij zien gebeuren tijdens de GevoelsBewust Bewegen groepslessen worden wij enthousiast. Samen spelen, ontdekken en delen brengt diepte en vreugde. Vandaar de uitnodiging, Train met ons mee. Wij begeleiden wij je graag tijdens je ontdekkingstocht in je eigen lijf.

Robert van den Bosch

Beweeg van binnenuit
Robert: "In mijn tienerjaren

kwam ik in aanraking met Aikido. Vrij vertaald, de weg ‘Do’, naar balans ‘Ai’ tussen de levensenergie ‘Ki’ van mijzelf en mijn omgeving.

Vanuit deze zoektocht kwam ik in aanraking met Bewust Beter Bewegen, wat later GevoelsBewust Bewegen is geworden. De cursussen werden gegeven door Denise Bloemen. Na mijn eerste 4-daagse met Denise Bloemen in 2014, was ik verkocht. Kort daarna begon ik samen met anderen aan de opleiding met als doel om GevoelsBewust Bewegen door te geven. De ontdekkingen bij mijzelf door samen te werken en te oefenen met collega’s en cursisten, zijn zeer waardevol, bijzonder en op zijn tijd confronterend en tegelijkertijd bevrijdend.
De weg is begonnen en kent geen eind, alleen een doel.

GevoelsBewust Bewegen brengt me dichter bij mijzelf dan ooit. Het ervaren van het skelet is als hét landen op aarde. Eindelijk ben ik aangekomen.

Het delen van mijn ervaring vanuit Aikido, GevoelsBewust Bewegen en meditaties, is verweven in de begeleiding die ik geef, zodat de magie van het fysieke voelen en de bewustwording kan worden ervaren.

Zo komen, gaan en zijn we in beweging van binnenuit."

Lees meer op de website Ki en iK.

Contact
Robert@kienik.nl
M 06 28783823Image

Debora Goedewaagen

Gouden lessen in je lijf

Image
Debora: "Wanneer een cursist me vertelt

“Het voelt voor mij echt als samen, de lessen” en “Ik mag gewoon gaan voelen”, word ik heel erg blij. Dat is voor mij namelijk precies het ‘goud’ van het GevoelsBewust Bewegen. De speelse nieuwsgierigheid tijdens het oefenen die leidt naar persoonlijke aha-momenten. Soms zijn die direct vreugdevol, soms vragen ze je om langer bij stil te staan voordat je jezelf bevrijdt van een oud beperkend patroon.

Toen ik in 2015 werd uitgenodigd om me op te laten leiden tot docent GevoelsBewust Bewegen had ik nog geen idee van de ontdekkingen die mij te wachten stonden. De intense trainingen waren niet altijd makkelijk maar door het groeiende vertrouwen in de wijsheid van mijn lijf durfde ik de persoonlijke ‘opruimklusjes’ aan. 

Wat het mij persoonlijk gebracht heeft

  • verlossing van aanvallen van spanningshoofdpijn
  • stevig fysiek anker in mijn lijf dat blijvend zorgt voor gronding
  • korte herstelperiode bij blessures 
  • liefdevol aanwezig zijn bij mentale uitdagingen
  • diep inzicht in blokkades bij de mensen waar ik mee werk

GevoelsBewust Bewegen, simpele oefeningen die werken tot in het bot."

Individuele begeleiding
In haar Scheveningse behandelpraktijk Goudenwagen Praktijk voor lichaamstherapie begeleidt Debora haar cliënten met GevoelsBewust Bewegen, voetreflex, shiatsu, Chi Nei Tsang en Adem Vrij Sessies vanuit het potentieel van het zelfhelend vermogen dat ieder lichaam in zich draagt. 

Met een individueel GevoelsBewust Bewegen Traject begeleidt ze je 1:1 om je voelbewustzijn helemaal aan te zetten. (vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering)

Terug naar je oorspronkelijke bewegingsvrijheid.

Contact
E contact@goudenwagen.nl
M 06 20302866

Victorine Binkhorst

Botten Do-in
Victorine: "Bewegen vanuit mijn skelet

met ontspannen spieren en een leeg hoofd geeft mij zoveel ruimte en vrijheid! Elke keer weer is het een (her)ontdekking dat losse spieren helpen om makkelijk en vrij te bewegen zonder dat ik klachten krijg. En heel bijzonder dat ik dan ook meteen veel meer zachte kracht in mijn lichaam heb.

Deze manier van bewegen brengt mij terug naar mijn oorsprong. En het helpt bij een van mijn grootste valkuilen: het contact met mezelf kwijtraken. De inzichten die ik de laatste jaren heb opgedaan, ook vanuit de Shiatsu, geef ik graag door aan anderen. Dit is een prachtige zoektocht: iets wat voor mij helpt hoeft niet te werken voor een ander. Het is dus continu samen ontdekken. Tijdens de trainingen is het mooie dat het een gezamenlijke reis is om vanuit je eigen kracht en weten steeds vrijer te gaan bewegen.

Ons skelet is daarbij het startpunt van onze beweging. Training, alleen of samen, helpt hierbij. Ik combineer oefeningen uit de oosterse bewegingsleer Do-In (gericht om de energie binnen de meridianen in het lichaam weer te laten stromen) met oefeningen uit het GevoelsBewust Bewegen. In de training is alle ruimte om in je eigen tempo mee te doen. Juist het contact maken met jezelf en luisteren naar je lichaam zijn essentiële ingrediënten."

Individuele begeleiding

Door je eigen lichaam te leren kennen krijg je steeds meer handvatten om je eigen evenwicht te bewaren. Soms is het fijn om hier extra ondersteuning bij te krijgen. In een individuele sessie doe je inzichten op om het zelfgenezend vermogen van je lichaam weer te versterken.

Victorine is Shiatsu-therapeut, Aura healer en Aura reader en heeft hier sinds het afronden van de opleiding bij Denise in 2022 ook het GevoelsBewust Bewegen aan toegevoegd. Met deze combinatie van technieken ondersteunt zij cliënten om hun eigen basis en kracht te (her)ontdekken.

Contact
E Victorine.binkhorst@gmail.com
M 06 44024789Image

Denise Bloemen

Grondlegster van het GevoelsBewust Bewegen

Image

Denise heeft vanuit fysieke noodzaak het GevoelsBewust Bewegen in haar eigen lijf ontdekt en ontwikkeld. Specialisme: Het lichaam, de bewegingen ervan en de motoriek bewust maken. Fysiek aarden. Met de Vierdaagse trainingen en verdiepingsworkshops heeft ze velen geholpen en geïnspireerd om het voelbewustzijn te belichamen.
Door haar opgeleide docenten spelen een belangrijke rol in het in het naar buiten brengen van GevoelsBewust Bewegen.

Lees meer